12 Eylül 2013 Perşembe

Rot – Balans Ayarı Nedir? | Genel Güncel Blog Medcezir.NET

Yazar : web tasarım Emre Yaman Kategori: Ne Nedir?, Otomobil | Yorum yok


Araçlardaki rot aksamının tanımı en basit şekliyle; sürücünün direksiyon aracılığıyla tayin ettiği data kurtarma yönleri tekerleklere aktaran ios oyunlar yapıdır. Balans ise en basit tabirle; aracın ağırlık merkezi ile beraber aracın titreşiminin engellenmesi için yapılan ayarlardır.


Araçlarda rot ayarı düzgün değilse, ön mobil oyun tekerlekler birbirlerine paralel değiller demektir. Bu durumda araç yolda giderken sağa sola doğru kayabilir, hatta daha ileri durumlarda araç savrulabilir. Aracın fazla yakıt harcıyor olması ve tekerlek gizli kamera dişlerinin de sıyrılmış olması rot ayarının bozulduğunun göstergesidir.


rot-balansAraçların rot ayarının yapılabilmesi için, rot ayarı yapılacak istasyona araç yerleştirilir. bilgisayar programı İlk olarak aracın tekerleklerinin hava basınçları kontrol edilir, sonra da araçtaki bozukluğun rot ayarından mı yoksa başka bir aksaklıktan dolayı mı yaşandığı araştırılır. Rot ayarı bozukluğu tespit edildikten sonra, araç tekerleklerine mobil uyglamalar bilgisayar aracılığı ile rot ayarı yapabilmek için gerekli aletler takılır. Bu android tablet aletler vasıtasıyla bilgisayar üzerindeki program rot ayarının bozukluk derecesini bildirir. Daha sonra programın raporları doğrultusunda rot ayarı yapılır. İki tekerlek birbirine paralel olduğunda rot ayarı yapılmış demektir.


Araç üzerindeki tekerlekler ve jantlar çıkarılarak balans ölçüm makinelerine konulur. Bu makineler özel olarak tekerleklerin balans ayarlarını kontrol eder ve hangi noktalara kurşun ağırlık eklenmesi gerektiğini rapor halinde bildirir. Kurşun ağırlıklar gerekli yerlere eklendiğinde tekerleklerin balans ayarı tamamlanmış demektir.


Dinamik balans ayarı ise; tekerlekler aracın üzerine takıldıktan sonra tekerlekler döner vaziyetteyken yapılan balans ayarına denir.


XHTML: You can use these tags:
adsl başvuru


Yazar: Emre Yaman Tarih: Ağu akıllı telefon 29, 2013


Yazar: Emre Yaman Tarih: ttnet başvuru Ağu 29, 2013


Yazar: Emre sosyal oyun Yaman Tarih: Ağu 29, 2013


Yazar: Emre Yaman Tarih: Ağu 29, 2013


Sodium Mar 8, 2013


Sodium Mar 17, 2013


Sodium May 8, 2013


Oturum Açık kalsın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder