7 Eylül 2013 Cumartesi

Fonsesli fonsesli.com » Dünyadaki Savaşa Tepki İçin Nevşehir’de Dev Mit

Nevşehir Mazlumlara Destek Platformu organizesi ile dünyada insanlara yapılan zulmün durması için android tablet Türkiye’den, sessiz kalan dünyaya çağrı yapma adına yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile yürüyüş ve miting düzenlendi.


‘Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz’ ana başlığı altında Nevşehir’de 23 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek internet reklam oluşturduğu Mazlumlara Destek google reklam vermek Platformu tarafından yapılan yürüyüş ve miting programına AK Parti, CHP, gizli kamera MHP, BBP, Saadet Partisi yöneticileri de destek oldu. Yaklaşık 10 bin Nevşehirli, ellerinde Türk ve Mısır bayrakları, ‘Zalimlere Meyletmeyin’, google adwords ‘İnsanlık Neredesin’, web tasarım ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ yazan pankartlarla Borsa Kavşağı’nda toplandı.


Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın marşları ve eşliğinde katılımcılar; ‘Üzülme Allah bizimle’, ‘Kahrolsun İsrail’, data kurtarma ‘Millet uyuma kardeşine sahip çık’, ‘Ya Allah Bismillah, Allah-u Ekber’, ‘Zalimler için yaşasın cehennem’, ‘Mısır’a selam- direnişe devam’ sloganları ile yaklaşık bir kilometre yürüyerek mitingin yapılacağı Türk Telekom Meydanı’na ulaştı. adsl başvuru AK Parti Nevşehir milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider bilgisayar programı ile Belediye Başkanı Hasan Ünver de yürüyüşe eşlik etti.


Miting öncesi kısa bir açıklama yapan Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, yapılan katliamları gördükçe yedikleri lokmaların boğazında düğümlendiğini, ülkede yaşanan güzelliklere bile sevinç duyamadığını belirterek, “Çünkü kardeşlerimiz katlediliyor. ios oyunlar Bebekler, çocuklar katlediliyor. Kadınlar tecavüze uğruyor. Bunun cevabını bu dünyada bizler, öbür akıllı telefon dünyada da Allah verecek” dedi.


Milletvekili Ebubekir Gizligider ise Nevşehirlinin hiçbir zaman zalime sessiz kalmadığını söyledi. ttnet başvuru Müslümanların ahının yerde kalmayacağını, aslında bugünlerin büyük bir doğuşun sancısına google reklam şahit olduğunu düşündüğünü kaydeden Gizligider, “İşte tüm Nevşehir burada. Zalimlikle, zulümle abad olunmaz.” diye konuştu.


Suriye Şam Emevi sosyal oyun Camii Müezzini İbrahim Sofi tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan protestoda, Türk Telekom Meydanı’nı dolduran katılımcılar, Muhammed Mursi posterleri ile Rabia işaretli pankartlar taşıdı. Katılımcılar ve protokol üyeleri sık sık Rabia işaretleri yaptı.


Nevşehir Mazlumlara Destek Platformu Sözcüsü Abdülbaki Öncül, Türk milletinin tarih sahnesinde mazlumların yanında yer aldığını söyledi. Öncel, Saddam’ın zulmüne uğrayan Kürtler, Batı Trakya mobil oyun ve Bulgaristan’da asimilasyona karşı direnen soydaşlar olmak üzere son olarak Suriye’de yaşanan insanlık dışı katliamlar karşısında Türk milletinin, mazlumlara gereken duyarlığı göstererek kucak açtığını belirtti.


Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı miting, Mısır başta olmak üzere Suriye, Filistin, Doğu Türkistan ve Arakan’da zulüm altındaki Müslümanlar için mobil uyglamalar yapılan dua ile sona erdi.


Bir önceki yazımız olan Başbakan Trabzon Havalimanında Halka Hitap Etti başlıklı makalemizde Başbakan Trabzon Havalimanında Halka Hitap Etti hakkında bilgiler verilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder