8 Eylül 2013 Pazar

PS4’ün fiyatının Xbox’a göre 100 $ daha ucuz










ps4_xbox one koln


Dünyadaki ikinci büyük oyun fuarı Gamescom Almanya’yı sallıyor. Köln’de düzenlenen fuara bu yıl yeni nesil konsollardan Playstation 4 (PS4) ve Xbox One amgasını vurdu. İki üründen PS4’ün google adwords fiyatının Xbox’a göre 100 $ daha ucuz olması dikkat çekti.


Bu sonbahar oyun dünyası adına nefesleri kesecek… ABD’de Los Angeles’ta düzenlenen E3 fuarından sonra dünyanın en büyük ikinci oyun fuarı olarak gösterilen Gamescom Köln’de başladı. 21 Ağustos tarihinde mobil oyun başlayan fuar 25 Ağustos’a kadar devam edecek. Bu yıl organizasyona damga vuranlar kuşkusuz yeni nesil oyun konsollarıydı. Sony’nin merakla beklenen Playstation 4’ü ve Microsoft’un Xbox internet reklam One’ı özel toplantılarla basına tanıtıldı. Playstation 4’ün rakibine göre en büyük avantajı ise fiyatı. Cihaz ABD’de 399 dolar Avrupa’da ise 399 eurodan satışa sunulacak ve 29 Kasım’da konsol Avrupa’da satışa çıkacak. Türkiye’ye ise web tasarım 1-2 ay gecikmeli gelmesi bekleniyor. Resmi rakamlara göre ön siparişler şimdiden ios oyunlar 1 milyona ulaştı. Xbox One ise ABD’de 499 dolardan bilgisayar programı satışa çıkacak. Avrupa fiyat 499 akıllı telefon euro olacak.


Sony’nin Gamescom lansmanında en çok dikkat çeken şeylerden biri şirketin PS4 kadar Playsation Vita’ya da yer vermesi oldu. Sony donanımı kuvvetli fakat kullanımı ergonomik olmayan cihazından ümidi kesmemiş. Bu yüzden şirket Avurpalı adsl başvuru kullanıcılara özel olarak 299 dolarlık paketler geliştirdi. İçinde 8 oyun olan bu Vita paketlerinde konsol da fiyata dahil olacak.


Assassin’s Creed serisinin 6. oyunu Black Flag PS4 ve Xbox One’da da yerini alacak. Bir korsanın oynanacağı oyuna yapımcısı Ubisoft google reklam çok güveniyor. Oyun resmi olarak 1 Kasım’da Avrupa’da satışa sunulacak.


Sony aynı zamanda bu yıl bağımsız oyun geliştiricilerine de yer ayırdı. Firma Playstation’a gizli kamera özel 6 tane bağımsız oyunu basına tanıttı. Bunlar içinden Resogun konuşulacak bir yapım. Microsoft’un da bağımsız geliştiricilere ttnet başvuru bu fuarda kapılarını açtığını hatırlatmak gerekecek gibi.


PlaystatIon 4 bu yıla son derece özel yapımlarla da hazırlanıyor. Last of Us’ın tadı daha oyunseverlerin google reklam vermek damağında dururken, fantastik bir bilim kurguyu andıran sosyal oyun Beyond Two Souls ve Everybody’s Gone to Rapture isimli oyunların bu sonbaharda raflarda olması bekleniyor. Xbox One’da bu sezona yetişmesi beklenen Fable’ıyla konsol başında uzun ve heyecan dolu saatler vaat ediyor.


Call of Duty son yapımı Ghost ise oyunseverleri ne üzüyor ne de sevindiriyor. Oynanabilirlik açısından pek bir yenilik getirmeyen Ghost yeni nesil konsollarda yerini alacak. Fakat Xbox One versiyonunu fuarda deneyimlediğimiz oyun grafik açısından pek doyurucu değil. Activision’ın efsane oyunu 5 Kasım’da raflardaki yerini almaya hazır olacak.


Pro Evolution Soccer (PES) serisi son yıllarda içinde bulunduğu tek düze anlayışı aşamıyor. PES’te bu yılda pek bir değişiklik yok. Pasların önceki oyuna göre daha mantıklı ve isabetli olduğunu fuar deneyimlerinden söyleyebiliriz. Yeni nesil konsollardaki grafik performansı da başarılı. PES bu yılda FIFA’nın gölgesinde kalacak gibi Oyun 20 Eylül’de raflarda….


1994’TEN beri çıkan FIFA serisi bu yıl ufak makjaylarla kendini yenilemiş. Oyunun önceki android tablet FIFA 13’e göre daha hızlı olduğu söylenebilir. Ama FIFA’daki asıl mobil uyglamalar farkı yeni nesil konsollarda hissedebiliyorsunuz. Xbox One’da oynadığımız FIFA 14’ün grafikleri hayal gücünün sınırlarını zorluyor. Oynanabilirlik ise yine çok başarılı. Oyun 25 Eylül tarihinde raflarda olacak.


2009’da çıkan Batman Arkham Asylum tüm aksiyon oyunlarının çehresini değiştirmişti. Rocksteady’nin yapımcılığını bu kez data kurtarma üstlenmediği yeni Batman oyunu Arkham Origins’i Gamescom’da denedik. Arkham City haritasının kullanılması da yeni nesil konsollara alel acele bir oyun yetiştirilmeye çalışıldığının havasını veriyor. Yarasa 25 Ekim’de piyasada… (Can Mumay – KÖLN / AKSAM)





alaturka@alaturkaonline.com adresinden veya bu linkteki formu doldurarak bize ulaşabilirsiniz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder