10 Eylül 2013 Salı

Herkesin İnternete Bağlı Olduğu Bir Dünya Düşünün | Numan Çebi - Blog

Bugün yalnızca 2.7 milyar insan internete erişebiliyor. Dünya nüfusunun geri kalan 3′te 2′si ya internetten habersiz ya google reklam vermek da internet erişim imkanı yok.





Önde gelen birkaç internet ve teknoloji devi (Şimdilik; internet reklam Ericsson, Mediatek, Opera, Samsung, Facebook, Nokia, Qualcomm) bir araya gelerek, mümkün olan en çok sayıda insana internet erişim imkanı sağlamak için kolları sıvamış vaziyette. Internet.org adresinde yayın yapmakta olan organizasyonun hedefi çok açık. Aşağıdan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz. (Türkçe altyazı seçeneği mevcut.)


Internet.org, dünya nüfusunun internete erişemeyen üçte ikisine internet erişimi sağlamak için birlikte çalışan teknoloji liderleri, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, yerel topluluklar ve uzmanlar arasındaki küresel bir ortaklıktır.


Araçlarını, kaynaklarını ve en iyi uygulamalarını paylaşan Internet.org ortakları üç ana alanda çözümler aramaktadır: Satın bilgisayar programı alınabilirlik, etkinlik, iş modelleri.


Kimsenin internet ile gıda veya ilaç arasında seçim yapmak zorunda kalmaması için internet fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi veya satın alınabilir düzeyde tutulması amaçlanıyor. Organizasyon dahilindeki akıllı telefon ortaklar veri ulaştırma mobil oyun maliyetini azaltan ios oyunlar ve yetersiz hizmet alan topluluklarda internet erişimini genişletmeye ttnet başvuru yardımcı google adwords olacak teknolojiyi geliştirmek için güçlerini birleştirecek. Ortaklar veri aktarımı için, basit bir web sayfası dahi olsa, veri web tasarım sıkıştırma imkanlarını geliştirmek, data kurtarma veri ağlarını ve hizmetlerini daha etkili hale getirmek için gerekli araç ve yazılıma yatırım yapacaklar. İnsanları sosyal oyun internete bağlamak, daimi yeniliği android tablet beraberinde getirecek ve zorlu bir adsl başvuru süreç olacak. Geliştiriciler ve telekomünikasyon şirketleri bu doğrultuda iş modelleri geliştirecek.


Mark Zuckerberg ile yapılan aşağıdaki ilgili söyleşiyi izleyin. Mark, tüm dünyayı çevrimiçi hale getirmeyi hedefliyor. Hedefe nasıl ulaşmayı planladıkları hakkında bilgiler veriyor.


“Dünyadaki gizli kamera her bir kişinin internete erişebilmesini sağlamak bir şirketin, grubun veya ülkenin tek başına çözemeyeceği kadar büyük ve önemli bir hedeftir. Internet.org’un ortakları bağlantılı bir dünyanın gücüne inandıklarından bu zorlu hedefe ulaşmak için bir araya geldi.”


Gelişmeleri organizasyonun Facebook, Twitter ve Google+ kanallarından takip edebilirsiniz.


1 saat internetiniz kesildiğinde veya ona bile gerek yok, 3G çekmediği google reklam için sayfaları dolaşırken mobil uyglamalar zorluk yaşadığınızda nasıl sinirlendiğinizi düşünün. Dünyanın 3′te 2′si için bu bile hayal. Nette kalın. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder