6 Eylül 2013 Cuma

Google Play Store satışları el konsollarını geçti | Androhit

IDC ve App Annie tarafından yayımlanan son rapor, Play Store’da sadece oyunlar için harcanan paranın, Nintendo ve Sony’nin taşınabilir konsollarındaki oyunlar için yapılan harcamaları geride bıraktığını gösteriyor. iOS internet reklam tarafında akıllı telefon ise App Store, söz konusu taşınabilir konsolları geçtiğimiz aylarda geride bırakmayı başarmıştı.


Halihazırda 1.25 milyar akıllı telefon (ki bunların bir kısmında Google Play etkin) ve 180 milyon tabletin var olduğu ifade ediliyor. Dünya genelindeki toplam taşınabilir konsol sayısı ise data kurtarma 200 milyon civarında. Daha fazla tüketicinin mobil uyglamalar var olduğu mobil platformda harcamaların daha yüksek olması normal bir gelişme olarak değerlendirilebilir, ancak oyunların ucuz bir fiyat sergilemesi (genelde 5 dolar android tablet ios oyunlar altında) ve el konsolları için hazırlanan oyunların çok daha pahalı olduğu durumu dikkate alındığında, hem google adwords Play gizli kamera Store hem de App Store’un sosyal oyun google reklam vermek başarısı göz ardı edilemez.


Google Play Store daha fazla kullanıcı bilgisayar programı sayısına sahip mobil oyun olmasına rağmen web tasarım tüketici harcamalarında adsl başvuru hala App Store’un gerisinde. Android’in google reklam iOS’u geçmek için önünde uzun ttnet başvuru bir yol var ancak, Google Play Games ve geliştiriciler için sunulan hizmetlerle beraber her geçen gün daha iyi hale geliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder